Archive for август, 2017

авг. 13 2017

LZFF-0118 NEW ONE – LZ2OQ/P

Published by under Без категория

Благодаря на Иван -LZ2HT за новите референции ! Веднага избрах най близката и тръгнах! На 12 август трябваше да хвана недалеч от къщи автобус с който да стигна до спирката на автобусите за Костинброд. За моя мъка закъснях и на 50 метра преди спирката той тръгна ! Много се ядосах но реших ,че ..денят няма да се познава от сутринта .. и с бързи крачки се запътих към метростанцията!

Така успях да хвана автобуса до с. Безден . До там пътувах 50 минути . В селото снимах бездънното езеро/ на него селото се е казвало Бездън и по-късно е преименувано на Безден / , паметника на загиналите от Безден и продължих!След 30 мин. пристигнах в предварително набелязаната борова горичка между с.Безден и с.Богьовци с надморска височина 640 м.

Боровете бяха на добро отстояние за да застана между тях в сянката и разпънах Инвертед Ве-то ! С 30 мин. по-късно от плануваното излязох в ефир на 7 MHz. Въпреки крехката ми мощност от 15 вата направих 35QSO ! Поддържах връзка  на УКВ през R-1  със София и разбрах , че не ме чуват ! Прохождение !!! Почти всички кореспонденти бяха от западна Европа!

По едно време над мен закръжаха три щъркела дошли да полюбопитстват .. какво ли прави този тук на наша територия .. или да проверят правилно ли обявявам референцията им  lzff-0118 . Правех връзка и докато хванах фотоапарата гостите изчезнаха! Недалеч от мен видях и една червеногърба сврачка а на връщане в селото видях ястреб ! Не е лесно да заснемеш птица та останах без снимки .

Температурата под боровете през целия ми престой беше добра и с лекия вятър  беше чудесно !

Поставих GP – то  на 14MHz  и писах в клъстъра .. LZFF-0118 NEW ONE ..  и стана страшно !!! Изсипаха се отгоре ми множество ловци при което за пръв път при полева активация използвах кода .. UP-1 ..- все пак аз съм с 15 вата и трябваше кореспондентите ми да ме чуват! Въпреки всичко имаше повторения и от двете страни и за съжаление не успях да направя връзка извън Европа и направих към 70 qso  на банда! На 10 и 18  MHz беше слабо с около 20 qso  общо.

Успях да се свържа с 3 парка и направих 10 qso  с България  което си е постижение!!! Общо 128 qso .Защитената зона е върху бивш полигон на армията .

А с новите референции ще има как желаещите да активират в близост до дома си .Надявам се на нови такива .73 ,44  и до ново чуване ! de lz2oq

Коментарите са изключени за LZFF-0118 NEW ONE – LZ2OQ/P