Archive for юли, 2017

юли 18 2017

Експедиция при код ,, оранжево ,, от LZFF-0029

Published by under Без категория

Потеглих с велосипеда при много лек ръмеж на дъжд.Съседа ми каза че е обявен код ,, Оранжево,, за буря но как да повярвам като синоптиците ми провалиха експедицията в Кюстендил прогнозирайки дъжд а после не беше капнало хич и беше хубаво времето!!!

Бях решил да работя над Бялата вода на 9 км. от къщи но стигайки кв.Бояна промених решението си. Насочих се към Боянската църква – обект на Юнеско та да го активирам и по италианската диплома WHSA /BG-001/  и нашата BHS/SF-09/.Стигнах бързо до църквата, снимах се отпред и след това навлязох в парка Витоша! Разпънах GP-то с 4 противовеса за 14 MHz  и започнах работа. Ръмежа се засили но бях под дърветата и нямаше проблем криейки апаратурата под чадъра а аз бях с дъждобрана! Въпреки петте вата доста хора ме чуха като някои изчакваха момент да ме чуят по-добре и успяваха! Така направих и единствената връзка извън Европа с UA9LT- 559 за мен!Обаче дъжда се засили и започнах да се мокря та след 37-мата връзка дадох QRT  и започнах прибиране. Успях да направя и 2 радиовръзки по дипломата Парк То Парк и скоро ще бъда носител на първата такава за България! За съжаление на българските ловци времето не ми позволи да разпъна дипола за 7 -цата! Та успях да активирам LZFF-0029,WHSA-BG-001,BHS-SF-09 и връзките се зачитат по дипломата ,,Екосфера,,.

Яхнах велосипеда и за 30 минути бях у дома под горещия душ!!! До нови срещи при по-добро време!!! 73!44! de lz2oq

Коментарите са изключени за Експедиция при код ,, оранжево ,, от LZFF-0029

юли 14 2017

LZ2HT-нов координатор за България по WFF

Published by under Без категория

Вече координатор по световната програма WFF  за България е Иван – LZ2HT . Отчетите от активациите изпращайте на него.Дани – ON4VT  го подсеща , че е време да започнем издаване на българска диплома LZFF . Който има идея за графическото изпълнение моля да се свърже с Иван. Още една идея е да се издават и другите дипломи които не успяха да се реализират – за водопади,върхове и т.н. Засега идеята е да се издават електронни дипломи! 73 ! 44 !

Коментарите са изключени за LZ2HT-нов координатор за България по WFF